At the Bakery: come fare la spesa in panetteria in inglese (con audio)

In questo semplice dialogo troverete le parole, i verbi e le espressioni inglesi che ti serviranno per un compito essenziale: comprare il pane.

Bandera UK
Daniel Francis

Speaker (UK accent)

USAx2
Molly Malcolm

Speaker (American accent)

Aggiornato il giorno

Dialogo in inglese: nella panetteria

Ascolta questo articolo

Stampare

Se ti muovi in un paese anglofono, o anche se vai semplicemente in vacanza, è molto probabile che tu debba fare la spesa in una panetteria. Il dialogo che segue contiene tutti i modi di dire, i verbi e le parole che ti servono per uscire da questa situazione.

come fare la spesa in panetteria in inglese

Dialogo in inglese: nella panetteria

  • Good morning. Oh, it smells so good in here!
  • Yes, there’s nothing like the smell of freshly-baked bread. What can I get for you?
  • I’d like a wholemeal loaf, please.
  • Of course. Would you like it sliced?
  • Yes, medium-sliced, please.
  • Here you go. Will there be anything else?
  • Yes, I’m hosting a brunch tomorrow, so I’d like something special.
  • Well, as you can see, we have a great variety of buns, scones, croissants and doughnuts. Or how about a crusty loaf? Our sourdough bread is also very popular.
  • What’s sourdough like?
  • It’s delicious! It has a slightly tangy taste.
  • Hmm, I’m not sure I like the sound of that. But I will have half a dozen hot-cross buns and that crusty loaf.
  • OK, that’ll be £6.25, please.

Now let's review the vocabulary

  • There’s nothing like (something) is a general expression of praise, meaning that something is especially good.
  • Freshly-baked means it has just come out of the oven.
  • Wholemeal bread is made using flour from whole wheat grain. It is also called ‘wholewheat’ or ‘wholegrain’ bread.
  • A loaf is a unit of bread, weighing approximately 400 grams (small) or 800 grams (large).
  • The baker can slice loaves into thin, thick or medium slices using a machine. This customer wants a ‘medium-sliced’ loaf.
  • Brunch is a meal between breakfast and lunch, usually at weekends, when people are not at work.
  • Buns (or rolls) are small, individual-sized portions of bread.
  • A scone is a typically British kind of pastry, usually served with cream and jam.
  • A crusty loaf has soft bread with a hard crust.
  • Sourdough bread is made using the naturally-occurring yeast and bacteria in flour.
  • Tangy means a little bit sour.
  • Hot-cross buns are spiced, sweet rolls, marked with a cross on top, traditionally eaten at Easter in the UK.

Più dialogo e vocabolario essenziale

Creationism: Was Darwin Wrong?
iStock

Culture

Creationism: Was Darwin Wrong?

E se Darwin si fosse sbagliato? E se l’universo fosse stato davvero creato da un atto divino (nel giro di sei giorni) non più di 10.000 anni fa? È quello che credono 4 americani su 10. La teoria del creazionismo sta prendendo sempre più piede e viene insegnata in parecchie scuole.

Talitha Linehan

A Short Story: Irish Courage
Istock

Fiction

A Short Story: Irish Courage

Un adolescente irlandese pensa di aver bisogno di alcol per trovare il coraggio di innamorarsi, ma scopre che gli serve solo la fiducia in se stesso.

Talitha Linehan

More in Explore

TODAY’S TOP STORIES

Oxford v. Cambridge: The Boat Race

Culture

Oxford v. Cambridge: The Boat Race

Oxford e Cambridge sono da secoli simbolo di eccellenza accademica, ma la loro rivalità sportiva è altrettanto famosa. Scopriamo come si preparano alla celebre regata annuale sul Tamigi immergendoci nel cuore di questa tradizione.

Melita Cameron-Wood